Nieuws

CHON JI

Taekwondo- en Hapkidoclub in Schilde

Twee keer tweede DAN

 

Op 24 april '16 trokken Hans en Timothy samen naar het danexamen hapkido in Wilrijk. Ze legden er een mooi examen af en mogen dus een extra streepje op hun zwarte gordel aanbrengen. Proficiat met jullie tweede dan!

DAN-examen

 

Op 29 November 2015 trok Philippe Mathieu naar het Dan-examen taekwondo. Met Eric als partner wist hij er zijn 5de DAN taekwondo te behalen! Proficiat!

Goed om weten

 

 

 

 • Wie eens wil komen proberen, kan op elk moment tijdens het jaar tot 3 gratis proeflessen komen volgen.

Kom gerust eens langs!

 

woensdag 18u tot 19u15

 • 12 jaar tot 15 jaar

vrijdag 18u tot 19u15

 • 15+

woensdag 19u30 tot 21u

vrijdag 19u30 tot 21u

 

 • Hapkido (vanaf 14 jaar):
  • dinsdag 20u tot 21u30
 • zondag 10u30 tot 12u
 •  

  • Chon Ji'ers die meedoen aan een wedstrijd of een demo of gewoon wat willen bijtrainen, kunnen ook op zaterdag van 17.00 uur tot 19.00 uur in de sporthal terecht voor de vrije training. Er wordt dan geen les gegeven, maar er is steeds een trainer aanwezig.

   

   

  Nieuwe trainers

   

  3 van onze leden volgden de Bloso-cursus tot Taekwondo Initiator. Op zondag 23 november '14 legden ze hun praktisch examen af. Enkele jonge Chon Ji'ers gingen hen helpen. Dankzij hun fantastische medewerking zijn Gerlinde, Hans en Timothy geslaagd! In de toekomst zullen ook zij dus af en toe lesgeven.

  Contact & Info

   

  Heb je vragen? Wil je eens komen proberen?

   

  Stuur dan gerust een mailtje naar trainers@chonjischilde.be

  of bel naar onze hoofdtrainer Eric op het nummer 03 383 68 83.

   

  Of kom eens kijken tijdens een training.

  Danexamen Hapkido

   

  Zaterdag 11/10/2014 vonden de danexamens hapkido plaats.

   

  Hoofdtrainer Philippe Mathieu behaalde er zijn zijn 4de Dan hapkido.

   

  Ook Hans Van Eeckhoven deed mee aan het examen en wist zijn 1e Dan te behalen.

   

  Een dikke proficiat aan beiden!

  Hanmadang scheidsrechters

   

  'Hanmadang' betekent letterlijk 'festival' en is een alternatieve vorm van competitie waar de geest van de krijgskunst centraal staat. Er zijnverschillende onderdelen: poomsee, zelfverdediging, breektesten...

   

  De Vlaamse Taekwondobond organiseerde een cursus om taekwondoka klaar te stomen tot scheidsrechter op zo'n Hanmadangwedstrijd. 8 van onze leden namen deel en slaagden.

   

  Proficiat Eric, Gerlinde, Koen, Timothy, Hans, Ruben,

  Dieter en Jan!

   

   

  4x goud, 1x zilver en 2x brons!

   

  ...dat is het resultaat voor onze vereniging op het Belgisch Kamioenschap poomsee en hoogtesprong dat doorging in Wommelgem op 19 oktober 2013.

   

  Gerlinde en Joey gingen voor het onderdeel poomsee.

  Joey haalde hierop een mooie score waarmee hij het niveau van onze club benadrukte.

  Hij werd terecht Belgisch Kampioen en kreeg dus goud.

  Gerlinde liep haar poomsees schitterend! Dat vertaalde zich in een zeer hoge puntenscore, waarmee ze haar tegenstanders met rode gordel ver achter zich liet. Ook goud voor haar,

  ze werd dus ook Belgisch kampioen.

   

   

  Hans, Ruben en Torsten lieten hun sprongkracht zien.

  Torsten zat in de categorie met dangraden, tussen kerels die kop en nek groter waren. Maar dat deerde hem niet, want hij werd 2de met de gesprongen voorwaartse trap. Mooi zilver dus! Bovendien kreeg hij van zowel jury als tegenstanders lovende woorden over de mooie uitvoering van zijn gesprongen zijwaartse trap.

   

  Ruben en Hans zaten in een groep met veel tegenstand. Toch kon Ruben met zowel zijn voorwaarts als zijn zijwaarts gesprongen trap een bronzen medaille mee naar huis nemen.

  Hans maakte er met zijn gesprongen zijwaartse trap een onemanshow van en bleef springen tot op 1m46! Goud dus. Bij de gesprongen voorwaartse trap was er iets meer weerstand,

  maar ook kon Hans winnen. 2de maal goud.

   

   

  Proficiat aan de deelnemers, dit is een schitterend resultaat voor onze vereniging!

   

   

   

  Brons op Open Ilyo sparring

   

  7 oktober 2013

   

  Op zondag 6 oktober trokken Nicholas, Rob en Raphael onder leiding van trainer Eric naar Aarschot om er deel te nemen aan de Open Ilyo sparringwedstrijd.

   

  Het werd een bewongen middag! Nicholas vocht er een heel knappe wedstrijd tegen een tegenstander die uitiendelijk toch iets sterker bleek. Ook Rob kon zijn tegenstander jammer genoeg niet tegenhouden. Raphael werd vrijgeloot in de halve finale en mocht dus ineens door naar de finale. Daar heeft hij zich sterk verweerd, maar niet kunnen winnen. Hij benutte echter zijn kans op een medaille in de kamp om de derde plaats. Zo haalde Raphael voor Chon Ji de eerste (bronzen) medaille van het seizoen binnen. Trainer Eric was tevreden en wij allemaal trots op onze kampers!

   

  Proficiat aan alle drie!

   

   

   

   

   

  Verenigingendag

   

  1 september 2013

   

  Op zondag 1 september gaf onze club weer een demonstratie op de jaarlijkse verenigingendag te Schilde. De toeschouwers waren enthousiast. Hopelijk kunnen we deze maand heel wat nieuwe gezichten begroeten op de trainingen.

  40 jaar Chon Ji

   

  Veel bekende gezichten op onze opendeurdag van 19 mei '13.

   

  Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Chon-Ji kwamen heel wat voormalige lesgevers en leden nog eens een kijkje nemen. Sommigen bewezen dat ze het trappen nog lang niet verleerd zijn! Anderen kwamen voor de eerste keer proberen tijdens de initiatie. Ook de feestelijke receptie achteraf was een groot succes!

   

   

   

   

   

  Proficiat Ricky!

   

  Op 26 mei '13 behaalde Ricky na een periode van heel erg hard trainen zijn 1ste Poom (1ste Dan voor -16 jarigen).

   

  Hij legde ondanks het beetje zenuwen toch een zeer mooi examen af en schreef hiermee toch een klein beetje clubgeschiedenis door als jongste afgevaardigde van onze club ooit te slagen op het Dan-examen.

   

  Proficiat Ricky!

  Gesloten Vlaams kampioenschap - 24 maart 2012

   

   

  Het voorbije weekend werd er op het Gesloten Vlaams kampioenschap gestreden om de titel. Voor onze club deden Nicolas en Arnout hun uiterste best.

   

  Nicolas (groep 8-12j) wist een mooie derde plaats te behalen.

   

  Arnout (groep 16+) werd knap 4de in zijn categorie.

   

  Dikke proficiat jongens. Knap gedaan!

   

   

   

   

  3 x zilver

   

  Op 27 april 2013 ging in Ham de TESS-cup door.

   

  Voor onze club deden 4 kampers mee: Arnout in de klasse -74 kg hoge graden, Sandy -63 kg hoge graden, Raphael -68 kg lage graden en Rob -78 kg lage graden.

   

  Voor Raphael en Rob was het hun debuut, maar ze konden op een verdienstelijke manier een 2de plaats behalen, zilver dus.

   

  Sandy die eveneens een goede wedstrijd gevochten heeft, met een stevige tegenstandster behaalde een verdiende 2de plaats, ook zilver dus.

   

  Arnout had het echt zwaar in zijn wedstrijd tegen een ervaren kamper en viel juist buiten de prijzen.

   

  Felicitaties aan onze 4 kampers, knap gedaan!

   

   

   

  Superweekend voor Chon Ji !

   

  Zondag, 25 november 2012

  Dit weekend was een superweekend voor de club. Chon Ji 'ers verzamelden medailles en zwarte gordels!

   

  Zaterdag trokken niet minder dan 11 hapkidoleden van onze club naar Eindhoven om deel te nemen aan de BENELUX HAPKIDO KAMPIOENSCHAPPEN. Iedere deelnemer kon deelnemen aan tot 4 onderdelen (trap- en valtechnieken, Hapkido hosinsul en Hankido hosinsul).

  Iedereen deed enorm zijn best voor het goedkeurend oog van tal van supporters die mee waren afgezakt naar Nederland om er onze jongens en meisjes aan te moedigen. En met resultaat! We kwamen terug met wel 16 medailles:

  Gerlinde: 1x brons, Lisanne: 1x brons, Timothy: 1x zilver, Sandy: 1x zilver, Ruben: 1x goud, Hans: 2x goud en 1x zilver, Koen: 3x goud en 1x zilver, Jan: 4x goud.

   

  Yves, Joey en Annelien vielen buiten het podium, maar dit deed geen afbreuk aan hun enorm knappe prestaties. Iedereen overtrof zichzelf. Koen verbaasde allen door wel over 1,95m te springen en daarna te landen met een schouderrol! Jan sprong maar liefst 5,20m ver met een yeop tchagi en wist een gesprongen ap tchagi te geven tegen een doel op 2,55m hoogte!

  Trainer Philippe keek en zag dat het goed was. Hij kan terecht fier zijn.

   

  Zondag was het DAN EXAMEN TAEKWONDO. Yanick Mampaey behaalde er zijn 1ste DAN, Koen loots slaagde voor 2de DAN en Torsten Regenmortel heeft nu 3de DAN. 3/3 voor onze club. Trainer Eric was tevreden.

   

   

   

  Kampioenenhuldiging

   

  Vrijdag 19 oktober 2012

   

  Naar jaarlijkse gewoonte werden de kampioenen van de gemeente Schilde gehuldigd. Ook Chon Ji was er dit jaar weer bij. Pieter Loridon praatte de avond aan elkaar en iedere kampioen mocht een schets in ontvangst nemen.

   

  Koen, Gerlinde, Sandy en Jan werden er onder goedkeurende blik van de trainers en enkele supporters op het podium geroepen om het kleine aandenken in ontvangst te nemen. Wij hopen natuurlijk dat we ook volgend jaar weer aanwezig zullen zijn met nog meer leden.

   

   

  Interclub weer een succes

  Zondag 29 april organiseerde onze club haar jaarlijkse interclub wedstrijd met Daehan uit Wilrijk. Al onze jongste leden (8-12 jaar) mochten zich inschrijven.

   

  15 van onze kampers gaven het beste van zichzelf en testten hun geleerde vaardigheden uit in de praktijk. Het ging er keihard tegenaan, maar altijd sportief. Op het einde van de dag mocht iedereen naar huis met een mooie medaille en een paar mooie herinneringen.

   

  Bij deze nog een dikke proficiat aan iedereen die mee deed en een welgemeend dankjewel aan alle iets grotere leden die vandaag mee kwamen helpen om er voor iedereen een fijne dag van te maken.

   

   

  Open Antwerpse 2011

   

  dinsdag, 15 november 2011

   

  Afgelopen zaterdag gingen drie Chon-Ji kampers naar de Open antwerpse kampioenschappen TKD sparring. Arnout Van Hooydonck vocht een knappe match, moest helaas nipt het onderspit delven in een wedstrijd waar de puntenteller niet stilstond. Ricky Sae Tang moest helaas door een domme blessure zijn wedstrijd staken. Sandy Hollestelle werd Antwerps kampioen! Proficiat jongens en meisje!